COMUNICAT SEMINAR INTERNAŢIONAL

Integrarea socială a persoanelor cu deficienţe de vedere în spaţiul European

 

Asociaţia PONTES în parteneriat cu Direcţia de Asistenţa Socială şi Medicală Cluj-Napoca şi cu A.S.C.O.R. – filiala Cluj organizează Seminarul Internaţional “Integrarea socială a persoanelor cu deficienţe de vedere în spaţiul European“ în zilele de 2 şi 3 Martie 2016, începând cu ora 09.00, în Sala de conferinţe din incinta Hotelului Victoria din Cluj-Napoca (Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 54-56).

Seminarul abordează tematica deficienţei de vedere şi se adresează specialiştilor din instituţiile publice şi private locale care vor avea posibilitatea de a afla informaţii utile despre deficienţa de vedere şi de a înţelege nevoile persoanelor cu această dizabilitate.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Paşaport de succes pentru copii şi tineri cu deficienţe de vedere”, finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Proiectul îşi propune reducerea inegalităților și a excluziunii sociale a copiilor și tinerilor cu dizabilități (deficiențe de vedere) prin implicarea participativă a actorilor sociali publici și privați locali într-o rețea sustenabilă pe termen mediu și lung, la nivelul comunității.

Avem speranţa ca prin intermediul acestui seminar, prin expertiza invitaţilor internaţionali recunoscuţi în domeniu, având şansa unei interacţiuni directe cu aceştia, măsurile care urmează a fi prezentate şi decise de comun acord pentru a fi puse în aplicare, vor fi mult mai clare şi vor oferi un impuls pentru schimbări îndrăzneţe în viitor.

 

DIRECTOR EXECUTIV

FLORENTIN RĂDULESCU