Pontes ridică punţi de iubire între inimi de Ziua Îndrăgostiților!

Asociaţia Pontes, un ONG creat de un grup de tineri nevăzători inimoşi din Cluj-Napoca organizează astăzi, 14 februarie, de ziua „IUBIRII”, o cină pe întuneric. Aceasta va avea loc la Cluj Arena, unde sunt aşteptaţi 60 de invitaţi şi 15 nevăzători şi slab văzători care se vor bucura să fie ei înşişi gazde pentru cei care le întind în mod tradițional o mână de ajutor în viaţa de zi cu zi. Aceştia îi vor întâmpina pe meseni la recepţia oficială Cluj Arena de unde, după ce vor fi făcut cunoştinţă, îi vor conduce prin întuneric complet, în sala unde se vor înfrupta împreună din meniul special preparat pentru ei.

Organizăm acest eveniment pentru semenii noştri din dorinţa de a-i ajuta să înţeleagă mai bine ce presupune lipsa vederii, cum pot să ne vină în ajutor mai bine, dar şi pentru a le da ocazia să se bucure plenar de prezenţa acesteia, de a fi mai mulţumiţi de ei înşişi. Am vrea ca fiecare dintre dumneavoastră în ciuda neajunsurilor, şicanelor inerente vieţii, să trăiţi sentimentul împlinirii conferit de ceea ce sunteţi, de experienţa nemijlocită a vieţii în fiecare clipă a acesteia. Bogăţia percepţiilor vizuale, auditive, tactile şi olfactiv-gustative fac din noi adevărate laboratoare în care se desfăşoară secundă de secundă viaţa, iar grijile şi preocupările cotidiene ne răpesc adesea ocazia de a contempla acest miracol la care am fost făcuţi părtaşi.

Credinţă, Speranţă şi Iubire sunt ingredientele unei vieţi împlinite pe care ne-o dorim alături de voi, oameni buni, purtând mereu în suflet aceste stele călăuzitoare.

Evenimentul de astăzi face parte dintre-o campanie mai amplă de conştientizare cu privire la deficienţa de vedere, derulată în cadrul proiectului „PAŞAPORT DE SUCCES PENTRU COPII ŞI TINERI CU DEFICIENŢE DE VEDERE” finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.